Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Kedvező gyorskölcsön akciók

Gyorskölcsön akció, ezt elég gyakran olvashatjuk a különböző média felületeken, szinte nem telhet el úgy egy óra sem, hogy nem futnánk bele valamelyik pénzintézet aktuális ajánlatába. Nincs könnyű helyzetünk, az egyes termékeket, lehetőségeket nehéz összehasonlítani egymással. Ezt ebben a cikkben mi úgy kíséreljük meg, hogy idealizált körülményeket feltételezünk, vagy legalább azt, hogy aktuálisan nem változnak az igénylés feltételei?

Mi jellemző az akció hitelekre:

  • Jellemzően 50.000-600.000 Ft közötti összegekről beszélünk, gyorskölcsönnél ritkábbak a nagyobb összegek.
  • A felvevőnek nagykorúnak kell lennie (ez még nem 21, csak 18 év nálunk)
  • Akció ide, akció oda minden esetben szükség van jövedelemigazolásra.
  • Azaz ehhez a kölcsöntípushoz munkaviszonyra van szükségünk, szinte minden esetben.
  • Jellemzően elvárt feltétel, hogy legalább 3-6 hónapja vagyunk a munkahelyünkön.
  • BAR vagy KHR listás szereplés elutasító ok lehet, ez esetben egy feltétellel kaphatunk hitelt, ha passzív minősítéssel vagyunk jelen (pénzintézete válogatja)
  • Gyorskölcsönét arra fordítja amire szeretné!A legtöbb esetben tehát szabadfelhasználású.
  • Több pénzre van szüksége, de jelenleg nincs jövedelme? Autó vagy lakásalapú hitel lehet a megoldás.

Gyors megoldás kölcsön problémákra

Gyakran futhatunk bele konkrét bankok és más pénzintézetek ajánlataiba. Ilyenkor ne felejtsük el megnézni a mutatókat, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy nem pénzügyi szakemberek is összehasonlíthassák az ajánlatokat. A legismertebb és legfontosabb ilyen mutató a Teljes Hiteldíj Mutató, azaz THM.

A THM egyévre vetített százalékban megadott érték, a hitel teljes díját hivatott kifejezni. Ez a mutató foglalja össze a teljes költséget. Mondhatnánk, hogy minél kisebb annál jobb ez a szám, de összességében sok feltételt kell figyelembe venni egy megfelelő döntéshez.

Milyen ajánlat lehet nekem a megfelelő?

Ez attól függ, hogy milyen lehetőségeink vannak és mennyire rugalmas a pénztárcánk. Valljuk be őszintén, hogy rugalmas pénztárca esetén ritkán van szükség a gyorshitelre.

Ha választanunk kell, akkor figyeljünk arra, hogy olyan törlesztőrészletet válasszunk, amelyet MINDIG minden körülmények között fizetni tudunk. (A nagyon rutinosak ezt a számot beszorozzák még 0,8-al, így egészen biztosan jól választanak)

Fontos szám az előbb megismert THM, de tudjuk meg azt, hogy milyen egyéb peremfeltételek vannak (törlesztési szünet lehetséges-e, visszafizetés költsége, stb..)