Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Amit általánosságban tudni érdemes a személyi kölcsönökről

Biztosan került már Ön is olyan helyzetbe, hogy gyorsan és lehetőleg minél egyszerűbben szüksége lett volna egy adott összegre. Elgondolkodott azon, hogy kölcsön kérjen ismerőseitől, rokonaitól vagy eladja valamennyi vagyontárgyát. Ilyen helyzetbe nyújthat hatalmas segítséget Önnek a személyi hitel vagy a személyi kölcsön. Így nem kell kellemetlen helyzetbe kerülnie ismerősei, barátai előtt illetve vagyontárgyait sem kell eladnia.

A személyi kölcsön magánszemélyek kisebb összegű kiadásait fedező, jövedelem alapú kölcsön. Előnye, hogy ingatlanfedezet nélkül is igénybe veheti, így nem kell attól tartania, hogy elveszítheti ingatlanját vagy akár otthonát. Fedezetként pedig mindössze az igénylők igazolt jövedelmét veszi alapul.

Az egyik leggyorsabban folyósítható hitel a személyi kölcsön, az igénylés után körülbelül 1 hét múlva hozzá is juthat a kívánt összeghez. Sőt, szükségtelen a felhasználás célját igazolni, mivel szabadon felhasználható bármilyen célra.

Abban az esetben, ha meglévő kisebb összegű tartozását szeretné kedvezőbbre kiváltani, szintén praktikus megoldást jelenthet a személyi hitel. Így ha akarja, egy összegben is vissza tudja fizetni a meglévő áruhitelt, a hitelkártyát, vagy egyéb tartozásait.

Tájékozódjon pontosan a személyi kölcsön hitelfelvételeiről, mivel személyi kölcsönként a jövedelmétől függően igényelhet egy előre meghatározott összeget. Keressen fel minél több bankot interneten keresztül vagy akár személyesen, hogy megtalálja a jövedelméhez szabott legjobb ajánlatot. Illetve fordítson nagyobb figyelmet a bankok által szabott feltételekre, hogy elkerülje a kellemetlenségeket és az elutasítást.

A személyi kölcsön igénylésének alapvető feltételei:

A személyi kölcsönt általában havi fix jövedelemre lehet igényelni, az új szabályok alapján ennek igazolására azonban minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges.

18 éven felül bárki igénybe veheti, emellett figyelembe kell venni, hogy 25 éves kor alatt magasabb az elutasítási arány. A felső életkor határ pedig 65 év.

Az igénylő cselekvőképes, devizabelföldi magánszemély kell legyen.

Választható devizanemek: Forint, Euró, Svájci Frank. Csakhogy jelenleg a forint és euró alapon érhető el személyi hitel az igénybe vevő részére.

A hitelt igénylő személy nem szerepelhet a KHR listán, a BARos státuszban sem lehet jelen sem passzívan, sem aktívan. Ha mégis, abban az esetben a személyi hitel igényléséhez tiszta, nem bar-listás adós, kezes bevonása szükséges.

Szükség lehet még otthoni vezetékes telefon, előfizetéses vagy kártyás mobiltelefon meglétére.

Szükséges dokumentumok:

  • Rendszeres jövedelmet alátámasztó jövedelemigazolás
  • Érvényes személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, adókártya
  • Kártyás mobiltelefon esetében szerződés a telefonszámról, és utolsó havi számla
  • Utolsó 3 havi közüzemi számla (víz, villany, telefon, fűtés, gáz, kábeltévé) és a befizetést igazoló csekk
  • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás
  • Az utolsó két hónapból, bankszámlájának eredeti kivonatai

További fontos tudnivalók az igényléskor:

A személyi hitel felvétel

Alkalmazotti munkaviszony esetén a jövedelemnek egy folyószámlára kell érkeznie. Azonban ha kézbe kapja fizetését, a személyi kölcsön nem vehető igénybe kezes, adótárs bevonása nélkül.

A felvehető hitel összege nem haladhatja meg a beérkező jövedelem 5-6 szorosát, adótárssal együtt a 7-8 szorosát. A meglévő hitelek és az újonnan felvett hitel törlesztő részlete nem lehet magasabb az igazolt jövedelem 30-40%-nál.

Ha a folyószámla kivonaton fedezethiány található, abban az esetben a bank nagy valószínűséggel elutasítja a hitelkérelmet.

A mellékelt közüzemi számlán fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessen a számlán szereplő fizetési határidő betartására. A késedelmes számlafizetés is automatikus elutasítást eredményez. A számla csatolása előtt mindenképp ellenőrizze a fizetési határidőt és befizetés dátumát.

Ha a lakossági folyószámlán mínuszos záróegyenleg látható, vagy a jóváhagyott hitelkeret túllépése is negatív pontot jelenthet a hiteligény bírálata során. Érdemes figyelnie az akciókat, kedvezményes lehetőségeket amikkel akár minimálbér esetén is vehet fel hitelt.

..még több személyi kölcsön

Előrelépő Személyi Kölcsön a CIB-nél

Sberbank Fair személyi kölcsön

Gyorskölcsönt GYES-re, GYED-re?

Nagyobb összeg – ingatlanfedezet nélkül

Mókuskerék helyett tervezhetőség

Raiffeisen személyi kölcsön ingatlanfedezettel


Törlesztő kalkulátor -egyszerűen megtudhatja mikor, mennyit kell fizetnie a hitel ideje alatt..

Hitelkártya - ha gyorsan van szüksége kissebb összegre és van önuralma, akkor ez az egyik legjobb lehetőség.

Lakáskölcsönök -Ha már megvan az álom otthon, akkor válassza ki hozzá a megfelelő kölcsönt. Állami támogatással, lakástakarékkal kombinálva.


Adósságrendező hitelek -Váltson olcsóbbra, rövidebbre, egyszerűen kedvezőbbre. Akár több terméket is átvihet egy helyre..


BAR listás? Van megoldás a hitelre akkor is ha szerepel az új KHR listán. Kölcsönök egyszerűen.

Még több: