Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Személyi hitel igénylése és felvétele

A személyi hitelek igénylése ma már nagyon egyszerű és általában problémamentes. Bárki könnyen és gyorsan hozzájuthat hitelösszegéhez. Az alsókorhatár bankoktól függ, átlagosan 18 és 25 év között határozzák meg.

Az igénybe vehető devizanem a legújabb törvények szerint csak Forint (HUF) lehet. A személyi hitelt igénylőnek rendelkeznie kell magyarországi lakcímmel. Személyi hitelt, csak rendszeres havi jövedelemmel rendelkezők vehetnek igénybe, emellett még fontos, hogy a kérvényt benyújtó az igényléskor ne legyen próbaidő, vagy felmondási idő alatt.Bankoktól függ, hogy milyen minimális jövedelmet határoznak meg, ez az összeg átlagosan 70.000-80.000 között szokott lenni. A felvehető kölcsön összege nem haladhatja meg semm9ilyen esetben a befolyó jövedelem 5-6szorosát. Adótárs bevonásával ez az összeg növelhető akár a jövedelem 7-8szorosára is. A havi törlesztő részletet általában a bankoktól függően viszonylag rugalmasan lehet fizetni. Emiatt is ajánlják a hitelnek ezt a formáját, mert ha gyors segítségre van szüksége, bátran választhatja ezt a típust.

Szabadfelhasználású hitelek, személyi kölcsönök gyorsan és kedvezően

A szabadfelhasználású hiteleknél is érdemes biztosítást kötni, mert ha bármi módon fizetésképtelenné válik a felhasználó, például munkanélküli lesz, ez mentesíthet a részletfizetés alól. Általában a 18-20 év feletti, Magyarországon állandó lakcímmel rendelkezők, akik munkaviszonyban állnak, és nincsenek felmondási- vagy próbaidő alatt, igényelhetik a szabad felhasználású kölcsönt. Mindezt a bankok, hitelintézetek a feltételeknél változtathatják.

A gyorshitelek feltételei

Mielőtt neki kezd az igénylésnek, ellenőrizze, hogy rendelkezésére állnak e a szükséges dokumentumok. Érvényes lakcím- illetve személyazonosító okmány kell, az adóigazolvány és két hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat könnyítheti meg munkánkat, ezzel gyorsítva az ügyintézést. Nyugdíjasok is vehetnek fel szabad felhasználású hitelt, ez esetben az utolsó nyugdíjszelvényt, vagy helyette 2 hónapnál nem régebbi számlakivonatot kérhetnek, valamint a nyugdíj törzslapját.

Ha sürgősen szüksége van a hiányzó összegre, akkor mindenféleképpen ajánlatos a szabad felhasználású személyi hitelt lehetőséget választania.

Hitel fedezet nélkül: Ingatlan fedezet bevonása nélkül, jövedelemigazolással is felvehető.

Hitel fedezet bevonásával: Nagyobb összegeknél, szinte minden esetben kérnek a bankok fedezetet, ami lehet ingatlan, tárgy, vagyoni fedezet.