Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Sberbank Fair személyi kölcsön

Ezért jó, ha anyagi lehetőségeinkhez mérten választunk magunknak a hitelpiac konstrukciói közül: amennyiben a szerződésben foglaltak szerint maradéktalanul törlesztjük a havi részleteket, a Sberbank pénzvisszafizetéssel jutalmaz.

Bármilyen hitelcélra kiváltható a Sberbank Fair személyi kölcsön. Természetesen ebben az esetben is kizáró ok, ha valaki a KHR-listán (korábban BAR-lista) szerepel. A 25-70 évtől fiatalabb vagy idősebb személyek, illetve azok, akik a futamidő végén sem esnek ebbe az életkorsávba, csakis kezessel igényelhetik a kölcsönt. Továbbá rendszeres jövedelemmel is igazolni kell a hitelképességet: 750 000 Ft-et nem meghaladó kölcsönösszegnél havi nettó 100 000 Ft-ot, afelett pedig nettó 150 000 Ft-ot ír elő a szerződés. 3 millió Ft-ot meghaladóan pedig a hitel 10%-át kell igazolni. Míg a kisebb kölcsönök estében elegendő, ha munkabérünk és/vagy nyugdíjunk folyósításának igazolására az utolsó 3 havi bankszámlakivonatot mutatjuk fel, amikor már milliókról beszélünk, szükségünk lesz munkáltatói igazolásra is. A bank csak abban az esetben nem kéri ezt a dokumentumot, ha az igénylést megelőző fél évben munkabér jogcímen egy náluk vezetett számlára érkezett meg fizetésünk, munkáltatónkkal szemben pedig nem folytatnak csődeljárást, felszámolást, vagy végelszámolást.
A vállalkozást vezető Fair-hitel igénylőktől a vállalkozói igazolványon túl NAV jövedelemigazolást és NAV igazolást a köztartozások megfizetéséről is kér a bank.A szabad felhasználású kölcsön legmagasabb felvehető összege 5 millió Ft. Futamideje 12-84 hónap között mozog.
A banknál munkabér jellegű jóváírást vállalók alacsonyabb kamatfelárral és THM-mel számolhatnak, tehát kedvezményekkel jár, ha fizetésünk is egy Sberbank-folyószámlára érkezik. A pénzintézet eddigi ügyfelei kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Fair személyi kölcsönhöz.

Mekkora összegre várhatunk, ha pontos és megbízható ügyfelek voltunk? A pénzvisszafizetés mértékét befolyásolja a hitelösszeg, valamint a futamidő hossza. Az adott kamatperiódusra vonatkozó törlesztő részletnek hiánytalanul és időre kell megérkezni a Sberbankba. Ha minden hónapban szerződés szerint teljesül a feltétel, a kamatperiódus végén az adott évre vonatkozó pénzvisszatérítés a felvett összeg 10%-ának 1/7-e.

A Fair személyi kölcsön szerződéskötéséhez a személyazonosságunkat igazoló dokumentumra, valamint a lakcímkártyára és adóigazolványra is szükségünk lesz. Az igénylés menetében a bank munkatársaitól kaphatunk bővebb felvilágosítást, a Sberbank weboldalának segítségével visszahívást is kérhetünk.
Érdemes a honlapon található hitelkalkulátorral számolni, mert a törlesztés összegének körülbelüli értékéről is tájékozódhatunk.