Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Raiffeisen személyi kölcsön ingatlanfedezettel

Akár 3 ingatlan is bevonható a Raiffeisen Bank személyi kölcsönébe. Az ingatlanfedezettel nyújtott hitelkonstrukció kiszámítható kamatozást garantál, ezért a nagyobb összeggel kalkulálóknak remek megoldás a hitelpiaci lehetőségek közül. Az 500.000 Ft-tól 30 000 000 Ft-ig terjedő összeget 2-25 év futamidőre kínálja a pénzintézet.

Az igényléshez közüzemi- és telefonszámlát sem kell bemutatni. Az ügyfélszolgálaton keresztül szinte azonnal hozzájuthatunk a hitelbírálathoz, így nem kell vesződni az online hitelkalkulátorral – valamint a bank csupán a pozitív elbírálás esetében számítja fel a műveleti díjat. Mivel a Raiffeisen munkatársai személyre szabott dokumentumcsomagot készítenek elő minden igénylő részére, valóban rövid időn belül túljutunk a legkevésbé kedvelt szakaszon.
Az ingatlanfedezetű kölcsönök esetében előírt értékbecslésre a bank saját szakembert rendel ki, a költségeket pedig magára vállalja. Továbbá a Raiffeisen a zálogjog bejegyzést is elvégzi az ügyfelek helyett.A Raiffeisen további kedvezményeket kínál fel a futamidő végéig – a személyi kölcsönt igénylők az ügyleti kamatból 0,9% kamatfelárat kapnak. Ehhez szükséges a készpénzfelvétellel, átutalással, vagy egyéb más lehetséges műveletekkel havi szinten teljesített minimum 4 tranzakció. Valamint legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegnek kell havonta megérkezni a Raiffeisen-számlánkra. Az ügyleti kamatból még 0,5% kamatfelárat leírhatunk, ha az igényelt hitelösszeg kevesebb, mint az ingatlanfedezet(ek) piaci értékének 30%-a.

Érdemes a hitelkonstrukcióhoz hitelfedezeti termékét is választani. Az UNIQA Biztosító például keresőképtelenség esetén akár fél éven keresztül fedezi a forint alapú törlesztő részleteket. Ha munkahelyi felmondás veszélyeztet, áthidaló megoldást jelent ebben a nem kívánt helyzetben is.
Fontos tudni azt is, hogy a személyi kölcsön hitelszerződés aláírásának egyik feltétele: a fedezetnek rendelkeznie kell vagyonbiztosítással.