Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

OTP lakáshitelek 2015

Az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető intézmény lehetőséget ad új ingatlanok építésére, illetve már meglevő lakások, házak felújításához is – a korszerűsítés és bővítés mellett pedig használt lakás vásárlásával kapcsolatban is fordulhatunk a bankhoz. Az OTP lakáshitelei egyaránt biztosítanak támogatott lakáshiteleket és piaci kamatozású kölcsönöket.Állami segítség, piaci kamatozás

Az állam által támogatott hitelek változatlan kamattal és törlesztőrészlettel igényelhetőek. Azok számára jelenthet jó megoldást a forint alapú otthonteremtési kamattámogatás, akik a hosszabb távon belátható törlesztést részesítik előnyben (a magyar hitelpiacon ez a tendencia érvényesül a gazdasági válságot követően). Új lakás vásárlásához, építéséhez, valamint használt lakás vételezéséhez is felhasználható. Minimum 6 éves futamidővel kell kalkulálni az állami támogatású hitelkonstrukcióknál, ám fontos tudni, hogy kamattámogatás csak a futamidő első 5 évére jár.

A támogatott kölcsönnel szemben a piaci kamatozású hitelek alacsonyabb hiteldíjakkal párosulnak, és kevésbé szabályozottak. Ingatlan eladás-vásárlás szempontjából például nem kizáró ok, ha a két fél közeli hozzátartozó. Az OTP piaci feltételű hitelével lakásfelújítás is elvégezhető – ez azért lényeges, mert az állami támogatott konstrukcióknál nem adott a felújítás lehetősége. A 0,5-50 millió Ft értékben meghatározott hitelkeret 6-30 évig terjedő futamidővel törleszthető. A kamatváltozás az OTP esetében is átlátható: lakáshitel esetén választhatunk az 5 évenként előre meghatározott, változatlan kamat- és törlesztőrészlet, illetve a referencia kamathoz kötött kamatozás között (az alapkamat feltételei ekkor megegyeznek a bank által bármely más hitelintézetnek folyósítható kölcsön feltételeivel). Az utóbbihoz kedvezményeket kínálnak az OTP fiókintézetei, az engedmények akár a teljes futamidőre is vonatkozhatnak. Aki havonta legalább a minimálbért elérő jövedelmet ír jóvá a törlesztéshez rendelt bankszámlán, Hűség kamatkedvezménnyel is számolhat.
Amennyiben a piaci kamatozású hitel lakástakarékkal párosul, állami támogatással is kiegészíthető a kölcsön.

Lakáscsere OTP hitel

Lakáscsere hitelt kínál az intézmény azoknak, akik elköltöznének, ám otthonuktól nem válnának meg azonnal. A speciális kölcsön 2 év türelmi időt biztosít, az ügyfélnek ezzel az időkorláttal kell értékesítenie az ingatlanát – az időszak alatt menetsül a törlesztőrészlet fizetésétől, valamint kamatfizetési kötelezettség sem terheli. Ingatlanfedezet esetén a folyósítás jóval kedvezőbb feltételekkel történik, bizonyos díjak nem kell megfizetnie az igénylőnek, ill. a bank megtéríti számára. A lakáscsere OTP-konstrukciójával legfeljebb 50 millió Ft-nyi hitelhez juthatunk, szintén 6-30 évnyi futamidővel.

A lakástakarékkal kombinált lakáshitelek a pénzügyi piac egyre kedveltebb ajánlatai. Az OTP speciális hitele, gyors ügyintézés mellett rögzített kamatot, törlesztőrészletet kínál. Kisebb összegű, de kiszámítható finanszírozási forma, 250 ezer – 2,2 millió Ft igényelhető, akár 62 hónapos futamidővel. A lakástakaréknak köszönhetően 30%-os állami támogatást is biztosít ez a lakáskölcsön.

Érdemes az OTP lakáshitelekkel kapcsolatban előzetesen tájékozódni a bank honlapján. A lakáshitel fogalomtár segítséget nyújt, hogy tisztázódhassanak a konstrukcióknál szereplő kifejezések. Az otthonteremtési kamattámogatás mellett a futamidő módosításról, esedékes díjakról, vagy akár a szerződésmódosítás folyamatáról is tájékoztat a webes felület. Lakáshitelek esetében (is) a személyes informálódás nem helyettesíthető, fontos felkeresni a bankot, hogy minden felmerülő részlet még a szerződés megkötése előtt tisztázódhasson!