Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

CIB Café Hitelkártya

A CIB bank egy rugalmas és testre szabható hitelkártyával lépett a pénzügyi piacra: a CIB Café Hitelkártya remek választás a tudatosan vásárlók számára.A havi kereset nettó összegének akár háromszorosa is igénylehető, és ehhez nem szükséges bankszámlát nyitni sem a pénzintézetnél. Így bármikor szabadon gazdálkodhatnak az ügyfelek a személyre szabott hitelkerettel, hiszen a kártya összege a hónap végén is rendelkezésre áll a hitelkártyaszámlán. Különösen fontos, hogy nem függnek saját munkabér kifizetésüktől.
A hitelkeret egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy rugalmas. Nemcsak egy összegben fizethető vissza kamatmentesen a kölcsön, hanem részletekben is törleszthető. Sőt, a havi összegek is eltérhetnek egymástól, ám legalább a fennálló tartozás 5,5%-át (minimálisan 3000 Ft-ot) vissza kell juttatni a CIB-nek minden hónapban. A fennmaradó rész pedig továbbgörgethető.
Mégis miért fontos visszafizetni a hitelkeret teljes összegét, illetve minél nagyobb hányadát? Egyrészt a keret összegét a törlesztett mennyiség tölti fel újra. Amennyit visszafizetünk, annyit tudunk újra felhasználni. Másrészt a közös megállapodás alapján kijelölt fordulónapon a Bank a vissza nem fizetett hitelkeret összegre kamatot számol fel. A hiteldíj a tranzakció napjától egészen a törlesztés időpontjáig vonatkozik. Fontos tehát átgondoltan választani hitelkártya-keretet, hogy valóban minimális költséggel járjanak a vásárlások, illetve ne terheljenek a kamatösszegek.
Amennyiben a havi minimális összeget sem sikerül befizetni, a kamatok mellett késedelmi díjjal is számolni kell. Sajnos, ebből az is következik, hogy a hitelkártya felhasználhatósága korlátozódik, illetve teljesen megszűnik a befizetési kötelezettség teljesítéséig.
A kártya bővíthető Espresso-csomaggal is. A kiegészítővel a CIB a saját Mobilbank Kártyafigyelő szolgáltatását biztosítja, ezzel minden vásárlásról és pénzfelvételről tájékoztató SMS-t kap az ügyfél – a pénzfelhasználás átláthatóvá és nyomon követhetővé válik. A biztonsági intézkedések mellett anyagi megtakarítást is jelenthet az Espresso. A következő vásárlási kategóriáknál forinttal történő fizetés esetén a hitelkártyáról felhasznált összeg 1%-a jóváírható: otthon, benzinkút, ruházat, szépségápolás-egészség, utazás, barkács-kert, elektronikai áruházak, szórakozás. A jogosultságok körét a Garanciára is kibővítette a CIB bank. A feltételeknek megfelelő műszaki és háztartási cikkek Café Hitelkártyával történő vásárlásakor a termékre vonatkozó gyári garancia további egy évvel növekszik.
A szolgáltatás kiegészítéséért a Bank szintén havi díjat számol fel.
A hitelkeretet egy időben többen is használhatják. A fő kártyát további 3 társkártya egészítheti ki, hogy egymástól függetlenül rendelkezésre állhasson a kölcsönösszeg.