Legnépszerűbb hitel lehetőségek: OTP TESCO Erste | Személyi kölcsön - személyi kölcsön igényléssel kapcsolatos tanácsok

Autó hitel

Autó hitel, az egyik leggyakrabban igényelt hitel, az autópiacon lévő nagy verseny is azt diktálja, hogy ilyen módon szerezzenek az autószalonok vevőket maguknak, kedvező hiteles visszafizetési konstrukciókat ajánlva.
Autóhitel esetén kisebb elvárásokkal bír a bank, mint az egyéb hitelek többségénél, mivel maga a gépjármű jelent fedezetet a hitelre, így nem kell egyéb fedezetekkel biztosítani magát a hitelező banknak.

Hitelek használt gépjármű vásárlása esetén

Autó hitel felvehető mind új mind használt gépjármű vásárlása esetén valamint mind hazai mind külföldről vásárolt autónál. Legtipikusabban használt hitelforma a gyorshitel autó vásárlása esetén. Egyes hitelezők kínálnak lehetőséget autó hitelre BAR listán való szereplés (banki adósok listája) esetén is.

Autó hitel tanácsok

Hitel felvét új és használt gépjárműhöz

Hosszabb távú hitelek

Míg szomszéd országainkban már rövidebb futamidejű hitelek jellemzőek (3 éves), Magyarországon még mindig a 6 éves 72 hónapos lejárat a leggyakoribb autó vásárláshoz használt hitel, ami már csak a statisztikákat követve is hátrányosabb. Értelemszerűen minél hosszabb távú egy hitel, annál hátrányosabb számunka és annál előnyösebb a banknak. Statisztikák szerint a hitelszerződéseknek csupán a harmada tart ki a végéig, a többi hitel vagy futamidő lejárta előtt lezárul vagy fizetési gondok vagy másik autó vásárlása esetén.

Ilyen esetben plusz lezárási díjat kell fizetni a bank felé. Másik hátránya a hosszú távú hiteleknek, hogy nagyon hosszú ideig az ügyfél csak a kamatokat törleszti, az autó árát csak kis mértékben, az idő előtti kiszállás emiatt is hátrányos.
Ezért megfontoltan kell gondolkodni a hitel konstrukció kiválasztásakor, bármennyire is csábító egy alacsonyabb kezdőrészletű és alacsonyabb törlesztő részletű hitel, hosszú távon mindenképp’ a bank malmára hajtja a vizet.

Egyéb felmerülő költségek autó vásárlás után

Mely’ dolgokat kell még figyelembe vennünk egy autó hitel kiválasztásakor:

  • deviza hitel igénybevétele esetén egy kedvezőtlen árfolyam ingadozás befolyással lehet a törlesztendő részletekre…
  • súlyadó, szervizdíjak, biztosítós díjak
  • Casco díj. Csak abban az esetben ajánlatos kihagyni, ha olyan helyeken járunk illetve tartjuk autónkat, ahol kicsi az esély a lopáskárra